Menu Zoek

Bureaubladachtergrond voor kerst

bureaubladachtergrond-voor-kerst-

Versier deze kerst ook de computer. Download een sfeervol plaatje en stel de afbeelding in als Bureaubladachtergrond van de computer.

Een mooi kerststukje, extra lichtjes in huis… of u het nu heel bont maakt met de versiering of niet, de computer in kerstsfeer brengen is altijd leuk. Met een nieuwe Bureaubladachtergrond is dat zo gedaan. Op het internet zijn genoeg mooie, gratis afbeeldingen te vinden. In de tip 'Gratis plaatjes vinden op internet' leggen wij uit hoe u via Google afbeeldingen vindt die vrijelijk te gebruiken zijn.

Zoek op het internet, eventueel met behulp van de eerder genoemde tip, een mooie kerstafbeelding op. Stel vervolgens de afbeelding in als Bureaubladachtergrond op een Windows 10-computer:

 • Klik op de gewenste afbeelding, zodat deze groot in beeld verschijnt.
 • Klik met de rechtermuisknop op de afbeelding.
 • Klik op Als Bureaubladachtergrond instellen.

Zoek op het internet, eventueel met behulp van de eerder genoemde tip, een mooie kerstafbeelding op. Stel vervolgens de afbeelding in als Bureaubladachtergrond op een Mac:

 • Klik op de gewenste afbeelding, zodat deze groot in beeld verschijnt.
 • Klik met de rechtermuisknop op de afbeelding.
 • Klik op Gebruik afbeelding als bureaubladafbeelding.

De Bureaubladachtergrond is aangepast. Pas eventueel de manier waarop de afbeelding op het scherm wordt weergegeven, aan. Klik daarvoor linksboven in het menu op het Apple-logo. Klik vervolgens op Systeemvoorkeuren > Bureaublad. Via het uitklapmenu achter de gekozen afbeelding is de uitvulling aan te passen.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
 • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.