Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Dagje uit op de fiets langs bijzondere routes

Ontdek bijzondere plekken in eigen land met de themaroutes van Fietsnetwerk.nl. Een dagje uit op de fiets laat u een andere kant van de Nederlandse provincies zien.

Nederland staat bekend als fietsland. Zodra het buiten droog is, springen veel Nederlanders op de fiets. Met het netwerk van fietspaden en fietsknooppunten bent u snel in het buitengebied om te genieten van de natuur, de buitenlucht en de beweging. Wel eens uitgekeken op het standaard rondje? Dan helpt Fietsnetwerk.nl een handje bij het ontdekken van nieuwe routes.

De site Fietsnetwerk.nl richt zich op bijzondere fietsroutes die net even ‘anders dan anders’ zijn. Op de site zijn per provincie allerlei routes te vinden, die langs historische plekken of andere bijzondere locaties leiden. Zo is er een route die samen met UNESCO Werelderfgoed, Vogelbescherming, Natuurmonumenten en Stichting Kastelen Buitenplaatsen Landgoederen is ontwikkeld. Maar er zijn ook routes langs bijvoorbeeld wijngaarden of brouwerijen.

De afstappunten maken een route extra speciaal. Op bepaalde plekken valt iets bijzonder te zien, waar u via de site meer over te weten komt. Denk aan een molen of museum, maar ook aan een landwinkel. Deze afstappunten kunnen terugkomen in uw persoonlijke fietsroute. Op de site vindt u verder een fietsrouteplanner en een kaart met oplaadpunten voor elektrische fietsen.

Vind zo een leuke route op Fietsnetwerk.nl:

 • Surf in de browser naar Fietsnetwerk.nl
 • Typ in het veld 'Plaats, postcode of provincie' waar u wilt gaan fietsen.
 • Klik op Zoeken.

De routes in het opgegeven gebied worden getoond. Klik op een route om er meer over te lezen.

Of zoek in heel Nederland:

 • Surf in de browser naar Fietsnetwerk.nl
 • Klik op de homepagina op Help mij een leuke route te vinden.

Een pagina met allerlei fietsroutes opent. Klik op een route om er meer over te lezen.

Fietsnetwerk.nl kent ook een gratis app voor Android en iOS (iPhone en iPad). Die begeleidt u tijdens het fietsen en wijst u op de afstappunten om uw route even te onderbreken voor een leuk moment.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
 • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.