Menu Zoek
U bekijkt een pagina die niet langer door SeniorWeb wordt bijgewerkt. Mogelijk is de informatie verouderd of niet meer van toepassing.
Dit artikel is gearchiveerd op: 1 april 2021

De zoekmachine op Seniorweb.nl

hooi

Gebruik de zoekmachine op Seniorweb.nl om in de ruim 1200 artikelen en tips precies te vinden wat u zoekt.

Had die spreekwoordelijke hooiberg maar een zoekmachine; de naald zou snel gevonden zijn. Helaas worden hooibergen standaard zonder extra's geleverd. Gelukkig heeft de site van SeniorWeb wél een goed werkende zoekmachine. Zo kunt u snel vinden wat u zoekt tussen de bijna 1200 tips en artikelen.

Zoekmachine van SeniorWeb

De zoekmachine is een vast onderdeel van elke pagina op de site. De blauwe zoekknop staat altijd rechts bovenaan. Vul op de pc de zoekterm(en) in en klik op Zoeken. Op de smartphone of tablet tikt u op Zoek (een blauwe knop). Vul de zoekterm(en) in en tik op Zoeken.

Zoektips

Hoe nauwkeuriger de zoekterm(en) des te groter is de kans dat u vindt wat u zoekt. Dus wie op zoek is naar informatie over het Bureaublad in Windows 10, typt 'Windows 10 Bureaublad'. Het is trouwens niet nodig hoofdletters te gebruiken in de zoektermen. Maar het mag wel.

Zoekresultaten

De zoektermen 'Windows 10 Bureaublad' leveren momenteel 51 treffers op (december 2018). Dat is een lange lijst om na te lopen. Daarom kunnen de treffers worden gefilterd. Boven de zoekresultaten kan worden gefilterd op periode en/of soort. De twee filters kunnen samen worden gebruikt. Klik bijvoorbeeld op Periode > Afgelopen jaar en daarna op Soort > Tips om te filteren. Van de 51 treffers zijn er nu 3 over. Wie na het filteren geen treffers overhoudt, kan de filters natuurlijk verder aanpassen. Dit filteren werkt op elk apparaat op dezelfde manier.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.