Menu Zoek
U bekijkt een pagina die niet langer door SeniorWeb wordt bijgewerkt. Mogelijk is de informatie verouderd of niet meer van toepassing.
Dit artikel is gearchiveerd op: 23 januari 2023

Digitale radio luisteren in de auto

digitale dab in de auto(1)

Steeds meer radiozenders zenden uit via DAB+, de digitale opvolger van FM in de ether. Om in de auto deze zenders te ontvangen, ontwikkelde fabrikant Hama een apparaatje voor op de autoradio.

In nieuwe auto's zit een DAB-ontvanger standaard ingebouwd. Het geluid en de ontvangst via DAB zijn beter dan via de FM. Oudere auto's moeten het doen met AM en FM. Wie graag luistert naar de digitale kanalen of versies van de bekende FM-zenders, kan de CDR70BT van Hama aan zijn autoradio koppelen.

Muziek naar de autoradio streamen

Het apparaatje zorgt ervoor dat het DAB-signaal via de bestaande autoradio wordt afgespeeld. De module werkt ook via Bluetooth. Muziek die op een smartphone staat, kan dus ook naar het apparaat worden verzonden om naar te luisteren.

Het apparaat heeft genoeg geheugen om dertig zenders op te slaan. Via sneltoetsen schakelt u vijf favoriete zenders direct in. Op het scherm van de Hama is de tijd te zien. Het apparaat kost zo'n 98 euro en is via webwinkels zoals Bol.com te koop.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.