Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

3 sites om zorgverzekeringen te vergelijken

zorgverzekeringen-vergelijken

Iedereen kan eens per jaar van zorgverzekeraar wisselen. Kijk daarom elk jaar goed naar het aanbod van de zorgverzekeraars.

Vergelijk niet alleen de prijzen van verzekeringen, maar ook de voorwaarden. De dekking van de basisverzekering is wettelijk vastgelegd en dus bij elke aanbieder hetzelfde. Maar de dekking van de aanvullende verzekering varieert per maatschappij. De polissen zijn online goed met elkaar te vergelijken via zogenaamde vergelijkingssites. Daarvan zijn er veel verschillende. Wij raden om de vergelijking bij een aantal sites te doen en de uitkomsten naast elkaar te zetten. Op basis daarvan kunt u dan een keuze maken.

Wilt u overstappen en gebruikt u een aanvullende verzekering voor een ziekte of chronisch medicijngebruik? Informeer dan bij de verzekeraar van uw keuze of overstappen met behoud van uw huidige vergoedingen wel kan. Verzekeraars zijn verplicht iedereen voor de basisverzekering te accepteren. Maar voor aanvullende verzekeringen mogen ze mensen weigeren.

Controleer bij de verzekeraar van uw keuze ook of die contracten heeft met uw favoriete zorgverleners. Denk aan uw apotheker of fysiotherapeut.

Een nieuwe verzekeraar zegt de oude verzekering voor u op. Opzeggen moet vóór 1 januari. Begin op tijd met vergelijken.

Independer vergelijkt allerlei soorten verzekeringen met elkaar. Vul eerst enkele basisgegevens in, bepaal vervolgens de hoogte van uw eigen risico en geef aan of u een aanvullende verzekering nodig hebt, bijvoorbeeld voor fysiotherapie of alternatieve geneeswijzen. U ziet overzichtelijk wat er vanuit de basisverzekering al wordt vergoed. Bepaal eventueel met een keuzehulp of u een aanvullende verzekering nodig hebt. Als u via Independer overstapt, krijgt u een gratis tandongevallenverzekering.

Website Independer

De vergelijkingssite Poliswijzer is wat soberder van opzet dan Independer. Ook hier begint de zoektocht met het invullen van persoonsgegevens, zoals uw geboortedatum en postcode. De eerste resultaten zijn nog niet de meest geschikte. In de linkerkolom moet u namelijk nog een aantal dingen instellen. Bijvoorbeeld welke aanvullende dekkingen u wilt. Het aanbod aan verzekeringen verandert mee aan de rechterkant van de pagina.

Website poliswijzer

Ook de Consumentenbond heeft een vergelijkingssite voor zorgverzekeringen. Op de website vult u uw persoonlijke gegevens in. Geef vervolgens in verschillende categorieën uw wensen voor de dekking op. Tot slot verschijnen de resultaten in een overzichtelijk menu. In het linkermenu kunt u nog voorwaarden aanpassen. Het overzicht met verzekeraars past zich meteen aan.

Website Consumentenbond

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.