SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Drie sites om zorgverzekeringen te vergelijken

Nieuwe zorgverzekering vinden via internet

Alle zorgverzekeraars hebben hun klanten een aanbod gedaan voor 2019. Via internet kijkt u of een andere aanbieder een beter aanbod heeft.

Op 12 november moesten alle zorgverzekeraars in ons land de aanbieding doen voor 2019. Het is belangrijk goed te kijken naar dit aanbod. Niet alleen naar de prijs, maar ook naar de voorwaarden. Het kan zijn dat onderdelen waar u gebruik van maakt, ineens zijn verdwenen uit aanvullende verzekeringen. De basisverzekering is bij elke aanbieder hetzelfde van inhoud.

Online zijn de polissen goed te vergelijken. Er zijn maar een paar grote aanbieders die onder tientallen namen allerlei verschillende verzekeringen aanbieden. Zelf alle sites afgaan en alles vergelijken, is een hoop werk. In deze tip noemen we enkele vergelijkingssites.

Independer

Independer is een van de bekendste sites waarop allerlei soorten verzekeringen worden vergeleken. Na het invullen van enkele basisgegevens wordt u gevraagd om aanvullende informatie. Denk aan het wel of niet meeverzekeren van gezinsleden. Dan komen er vragen over allerlei aanvullende opties, zoals alternatieve geneeswijzen. U kunt een keuzehulp gebruiken als u niet weet of het voor u nodig is. De site werkt gemakkelijk, maar biedt wel zeer 'opdringerig' een gratis tandverzekering aan als u via hen een polis afsluit.

Website Independer

Poliswijzer

De vergelijkingssite Poliswijzer is wat soberder van opzet dan Independer. Ook hier begint de zoektocht met het invullen van enkele persoonsgegevens. U ziet direct resultaten, maar deze zijn nog niet van de meest geschikte verzekering. In de linkerkolom moet u namelijk nog een aantal dingen instellen. Bijvoorbeeld welke aanvullende dekkingen er gewenst zijn. Het aanbod aan verzekeringen verandert dan meteen.

Website poliswijzer

Consumentenbond

Ook de Consumentenbond heeft een vergelijkingssite voor de zorgverzekering. Deze vergelijker werkt iets anders dan de eerdere twee. U moet hier namelijk van alles aanklikken in plaats van invullen. Zo kiest u eerst uw situatie, en vult u dan de betreffende geboortedata in. Vervolgens kiest u in een menu voor eventuele aanvullende dekkingen, en voor de soort polis. Ook hier worden de resultaten in een overzichtelijk menu getoond.

Website Consumentenbond

Wilt u overstappen en maakt u gebruikt van een aanvullende verzekering voor een ziekte of chronisch medicijngebruik? Let dan extra op. Verzekeraars zijn verplicht iedereen voor de basisverzekering te accepteren. Voor aanvullende verzekeringen mogen mensen worden geweigerd. Informeer dus goed of overstappen voor u mogelijk is.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.