Menu Zoek

E-mail printen met Windows Mail

030817_mail_printen

Belangrijke e-mail ontvangen? Soms is het handig om 'm te printen. Dit kan in de app Mail van Windows.

Soms ontvangt u een belangrijke mail. Bijvoorbeeld een lief berichtje van een familielid, een routebeschrijving of een nieuwsbrief met handige informatie. Maar het kan ook een bevestiging zijn van een ziekenhuisafspraak of juist iets leuks als een cursus die binnenkort start. Het kan fijn zijn om zo'n mailtje ook op papier te hebben. Plak bijvoorbeeld het lieve berichtje op de koelkast en neem de routebeschrijving mee als u dat prettiger vindt dan bijvoorbeeld de navigatie-app op de telefoon.

Het printen van een mailtje kan in elk e-mailprogramma. In Mail van Windows 10 en 11 werkt dit zo:

 • Open de app Mail. Klik hiervoor op de Startknop > Mail.
 • Klik op de e-mail die u wilt afdrukken.
 • Het mailtje opent aan de rechterzijde van het scherm. Klik rechtsboven op het pictogram van de drie puntjes.
 • Klik in het menu op Afdrukken.
 • Links in beeld verschijnt het printermenu met een printvoorbeeld van de e-mail. Hier kunt u onder andere de printer, afdrukstand, pagina's en papiergrootte wijzigen. Wilt u meer instellingen veranderen? Klik op Meer instellingen. Pas de instellingen aan en klik op OK.
 • Klik op Afdrukken.

De mail wordt geprint.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
 • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.