Menu Zoek

Een wifi-verbinding maken met de iPad

wifi symbool

Met wifi kunt u thuis en vaak onderweg internetten. Hoe maakt u verbinding met zo'n netwerk?

Verbind een iPad als volgt met een wifi-verbinding:

  • Tik op de app Instellingen Pictogram Instellingen.
  • Tik op Wifi. Onder 'Netwerken', 'Mijn netwerken' of 'Andere netwerken' staan de verschillende netwerken die binnen het bereik van de iPad zijn. Bij sommige netwerken staat een slotje, bij andere netwerken niet. Het slotje betekent dat het een beveiligd netwerk betreft. Op sommige openbare plekken treft u onbeveiligde netwerken aan. Bijvoorbeeld in de treinen van de NS. Maar vaak zijn wifi-netwerken beveiligd. U hebt dan een wachtwoord nodig om verbinding met het netwerk te kunnen maken.
  • Verbinden met een onbeveiligd netwerk gaat zo: tik op het netwerk waarmee u verbinding wilt maken. Na enige tijd verschijnt er een vinkje voor de netwerknaam. Dit is het teken dat u verbonden bent. Het kan zijn dat u de algemene voorwaarden nog moet accepteren om volledig van de wifi gebruik te kunnen maken. Open hiervoor een willekeurige website en de welkomspagina verschijnt. Accepteer hier de voorwaarden. Let op: wees er wel zeker van dat het netwerk te vertrouwen is voordat u er verbinding mee maakt en ga niet met vertrouwelijke informatie aan de slag op uw iPad. U kunt als uitgangspunt nemen dat u niet inlogt bij bijvoorbeeld internetbankieren of uw e-mail wanneer u op een onbeveiligd netwerk zit.
  • Verbinden met een beveiligd netwerk gaat zo: tik op het netwerk waarmee u verbinding wilt maken. Voer het wachtwoord in en tik op Verbind. Na enige tijd verschijnt er een vinkje voor de netwerknaam. Dit is het teken dat u verbonden bent.

De iPad onthoudt nu dit netwerk. Dus de volgende keer dat u in de buurt van het netwerk bent, maakt de iPad automatisch verbinding.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.