Menu Zoek
U bekijkt een pagina die niet langer door SeniorWeb wordt bijgewerkt. Mogelijk is de informatie verouderd of niet meer van toepassing.
Dit artikel is gearchiveerd op: 1 juni 2023

Evenementen in Nederland zoeken

evenementen zoeken online

Zin in een festival, kaasmarkt, tentoonstelling of ander evenement? Bekijk online wat er allemaal te doen is.

In Nederland zijn er elk jaar veel evenementen. Van concerten, kerstmarkten en Koningsdag tot bloemencorso's. Het is dan ook jammer als je achteraf hoort dat er een leuke activiteit in de buurt was. Met de site van Holland.com van het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen is dat verleden tijd. Dit is de officiële website voor Nederland als toeristische bestemming. Hier staan welke evenementen er zijn, verhalen over de geschiedenis en cultuur in ons land, tips voor natuurgebieden en nog veel meer. Een aanrader voor iedereen die inspiratie nodig heeft!

Zoek zo welke evenementen er zijn in Nederland:

 • Ga naar www.holland.com
 • Klik op Activiteiten.
 • Klik op Evenementen.
 • Onder 'Binnenkort' staan de evenementen die binnenkort plaatsvinden. Maar u kunt ook gerichter zoeken. Klik bovenaan op Zoek een evenement.
 • Vul onder 'Waar ben je naar op zoek' het type evenement in, bijvoorbeeld 'festival' of 'markt'. Liever wat inspiratie opdoen? Laat dit veld dan leeg.
 • Geef onder 'Van' en 'Tot' aan in welke periode u naar een evenement wilt.
 • Klik op Zoeken.
 • De resultaten verschijnen. De lijst is misschien lang. Filter de resultaten dan verder. Geef links onder 'Evenementen' aan of u evenementen wilt zien die op dit moment plaatsvinden, binnenkort of in de gehele eerder opgegeven periode.
 • Zet bij 'Steden' een vinkje voor Amsterdam, Maastricht, Rotterdam, Den Haag of Utrecht als u hier naar een evenement wilt. Of selecteer de gewenste provincie onder 'Regio' om in een breder gebied te zoeken.
 • Selecteer onder 'Activiteiten' eventueel wat u wilt doen. Let op: dit zijn geen evenementen. Met deze opties ziet u alleen activiteiten, zoals musea. Maar een festival zoals Parkpop vindt u dus niet met deze opties.

De verschillende evenementen verschijnen. Klik op een evenement voor meer informatie over de openingstijden en geschiedenis.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
 • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.