SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Facebook beveiligen met hulp van vrienden

FB beveiliging

Geef bij Facebook 'vertrouwde contacten' op en kom zo altijd weer in uw account. Ook bij aanvallen van hackers, of als u gewoon het wachtwoord bent vergeten.

Als het niet lukt om in uw Facebookaccount te komen, bijvoorbeeld als de beveiliging aangetast is, moet u zich identificeren bij Facebook. Zo weet Facebook dat u echt de persoon bent die u zegt te zijn. Een van de beveiligingsopties is 'Vertrouwde contacten'. Hiermee redden door u geselecteerde Facebookvrienden, uw account. Als u niet meer in uw account komt, krijgen zij een herstelcode waarmee u weer kunt inloggen.

Vertrouwde contacten bij Facebook instellen

Stel de beveiligingsoptie zo in:

  • Open de website of app van Facebook.
  • Log eventueel in.
  • Klik rechtsboven op het pijltje naar beneden (pc) of tik op de drie horizontale streepjes (app).
  • Klik op Instellingen (pc) of tik op Instellingen en privacy > Instellingen (app).
  • Klik/tik op Beveiliging en aanmelding.
  • Klik/tik op Kies (drie tot vijf) vrienden om contact mee op te nemen als je niet meer in je account kunt.
  • Klik op Selecteer vrienden (pc) of tik op Vertrouwde contacten kiezen (app).

    facebook beveiligen door het instellen van vertrouwde contacten
  • Voer zo nodig uw wachtwoord in en klik/tik op Doorgaan.
  • Klik/tik op Vertrouwde contacten kiezen.
  • Er verschijnt een zoekbalk. Typ hierin de naam van een Facebookvriend.
  • Klik/tik op een vriend om deze te selecteren. Facebook wil dat u minimaal drie vertrouwde contactpersonen toevoegt.
  • Klik op Bevestigen (pc) of tik op Klaar (app).

Uw hebt nu uw vertrouwde contactpersonen ingesteld. Zij krijgen hiervan een melding op Facebook.

Vertrouwde contacten wijzigen

Vertrouwde contacten kunt u altijd wijzigen of verwijderen. Zij krijgen hiervan geen bericht. Doe dit als volgt:

  • Open de website of app van Facebook.
  • Log eventueel in.
  • Klik rechtsboven op het pijltje naar beneden (pc) of op de drie horizontale streepjes (app).
  • Klik op Instellingen (pc) of tik op Instellingen en privacy > Instellingen (app).
  • Klik/tik op Beveiliging en aanmelding.
  • Klik/tik op Kies (drie tot vijf )vrienden om contact mee op te nemen als je niet meer in je account kunt .
  • Log eventueel in.
  • Klik/tik op Bewerken.
  • Tik in de app nogmaals op Bewerken.
  • Klik/tik op het kruisje achter de naam van degene die u wilt verwijderen.
  • Klik/tik achter het rijtje namen en de cursor verschijnt. Typ de naam van iemand die u eventueel wilt toevoegen. Klik op Bevestigen (pc) of tik op Klaar (app).

Als u toch van deze vorm van beveiliging afziet klik of tik dan op Alle verwijderen > Alle verwijderen. Typ uw wachtwoord en kies voor Verzenden.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook, Twitter of Google+ en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook, Twitter of Google+ en hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
  • Google+: Als u op de Google+-knop hebt geklikt, wordt deze rood. Klik nogmaals op de knop om de koppeling te verbreken.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.