Menu Zoek

Facebookaccount verwijderen

facebookaccount verwijderen

Lid van Facebook maar u wilt er niet mee verder? Verwijder dan het Facebookaccount. Kies voor tijdelijk deactiveren of permanent verwijderen.

Geen zin meer in Facebook? Dan zijn er twee mogelijkheden: deactiveren of verwijderen. Verwijderen is voor altijd en deactiveren tijdelijk. In beide gevallen zien anderen de berichten op uw tijdlijn niet. Meer behoefte aan een Facebookpauze? Deactiveer dan het account. Weer activeren kan wanneer u maar wilt. Wie een account verwijdert, kan dit nog dertig dagen terugdraaien. Daarna is alles weg.

 • Surf naar www.facebook.com/help/delete_account
 • Log als dat nodig is in.
 • Klik op Account deactiveren.
 • Wie dat wil, kan alle foto's en video's die hij op Facebook gedeeld heeft, overzetten. Ze komen dan in Google Foto's of Dropbox te staan. Handig voor wie bijvoorbeeld een keer zijn bestanden is kwijtgeraakt. Klik daarvoor op Overzetten en volg de stappen. Wij kiezen ervoor dit niet te doen. Want de originele foto's en video's van wat we op Facebook deelden, hebben we nog.
 • Geef aan waarom u het account wilt verwijderen. Klik achter een reden op het bolletje. Of klik achter 'Meer informatie' en typ een andere reden.
 • Komt er een venster in beeld met een suggestie om uw reden van opzeggen op te lossen? Klik dan op het kruisje.
 • Zet een vinkje achter 'Messenger blijven gebruiken' als u wel met contacten wilt blijven chatten via Messenger.
 • Klik op Deactiveren > Nu deactiveren.

Het account is uitgeschakeld en u bent automatisch uitgelogd. Het account toch weer activeren? Dan hoeft u zich alleen maar aan te melden zoals normaal met e-mailadres en wachtwoord.

U wordt automatisch uitgelogd van Facebook. Op het gekoppelde e-mailadres krijgt u bericht dat het verwijderen ingepland is. Het profiel wordt na dertig dagen voor altijd verwijderd. Wilt u dit toch niet? Log dan binnen die tijd in op Facebook en klik op Verwijderen annuleren.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
 • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.