Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Facebookaccount verwijderen

facebookaccount verwijderen

Lid van Facebook maar wilt u er niet verder mee? Het verwijderen van uw account is altijd mogelijk.

Geen zin meer in Facebook? U kunt uw account opheffen. Er zijn twee mogelijkheden: deactiveren of verwijderen. Verwijderen is permanent en deactiveren tijdelijk. In beide gevallen zien anderen uw tijdlijn niet. Meer behoefte aan een Facebookpauze? Deactiveer dan het account. U activeert het daarna weer wanneer u maar wilt. Dit is niet mogelijk wanneer gebruikers hun account permanent verwijderen. Zij hebben dan helemaal geen toegang meer.

 • Surf naar www.facebook.com/help/delete_account
 • Log eventueel in met uw gegevens.
 • Klik op Account deactiveren.
 • Vul het wachtwoord in als dit gevraagd wordt en klik op Doorgaan.
 • Klik op de reden waarom u Facebook wilt deactiveren. Bij sommige opties laat Facebook een pop-up zien met een andere oplossing dan deactiveren. U kunt dit venster sluiten met het kruisje.
 • Zet eventueel een vinkje achter 'Afmelden voor toekomstige e-mails van Facebook'.
 • Klik op Deactiveren > Nu deactiveren.

Het account is uitgeschakeld. U kunt via de Facebook Messenger-app nog wel berichten ontvangen als die geïnstalleerd is. Wilt u het account toch weer activeren? Dan hoeft u alleen maar aan te melden zoals gebruikelijk met e-mailadres en wachtwoord.

Het profiel wordt na 30 dagen definitief verwijderd. Wilt u dit toch niet? Log dan binnen deze 30 dagen in op Facebook en klik op Verwijderen annuleren. Het account is dan weer geactiveerd.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
 • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.