Menu Zoek

Foto van beller instellen op Android-toestel

foto van beller android

Hoe leuk is het om meteen een foto te zien van degene die belt? Stel daarvoor van contactpersonen een foto in.

De meeste mensen hebben veel contactpersonen in hun telefoon staan. Sla bij de belangrijkste contacten een foto op. En herken zo de beller snel zonder de naam te hoeven lezen op het scherm.

Een foto toevoegen aan contacten werkt zo:

  • Tik op de app Contacten.
  • Tik op het contact waarvan u een foto wilt toevoegen.
  • Tik op het pictogram van een 'i'.
  • Tik op het camera-icoontje boven de naam van het contact.
  • Tik op Galerij.
  • Tik op de foto die u wilt toevoegen.
  • Er verschijnt een rondje. Zorg dat het rondje gevuld is. Dit is wat u uiteindelijk ziet als u gebeld wordt door deze persoon.
  • Tik op Gereed.
  • Tik rechtsonder op Opslaan.

Elke keer als deze persoon belt verschijnt de foto in beeld.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.