Menu Zoek

Foto verfraaien met filter op iPhone/iPad

030817_fotofilter_ios

Geef een foto een compleet andere uitstraling met een filter. Dat kan gemakkelijk in de app Foto's op de iPhone,

Het is mogelijk om een zogenoemde fotofilter toe te voegen tijdens het maken van een foto. Maar ook achteraf kan een beeld worden bewerkt door een speciale uitstraling toe te voegen. Handig wanneer de gebruikte filter toch niet mooi is. Dit kan gemakkelijk in de app Foto's op de iPhone of iPad. Hier staan meerdere standaardfilters in.

Een filter plaatsen over een foto gaat als volgt:

 • Open de app Foto's.
 • Tik op de foto die u wilt bewerken.
 • Tik op Wijzig.
 • Tik op het pictogram met drie overlappende rondjes.
 • Er verschijnt een rij met fotofilters. Tik op een van de vakjes om het filter over de foto te plaatsen, bijvoorbeeld op Mono.
 • Als u tevreden bent tikt u op Gereed. Wilt u de bewerking niet doorvoeren? Tik dan op Annuleer > Verwijder wijzigingen.

De bewerkte foto vindt u terug in de app Foto's.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
 • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.