Menu Zoek
U bekijkt een pagina die niet langer door SeniorWeb wordt bijgewerkt. Mogelijk is de informatie verouderd of niet meer van toepassing.
Dit artikel is gearchiveerd op: 1 januari 2023

Foto's van oude tv-programma’s bekijken

tvretro

Bekijk foto's van oude radio- en televisieprogramma's in de online Kippa-fotocollectie. In dit digitale archief staan maar liefst 162.000 beelden van de Nederlandse radio- en tv-geschiedenis.

Liefhebbers van prachtige foto’s uit de Nederlandse tv-geschiedenis kunnen hun hart ophalen bij de online Kippa-fotocollectie. Persbureau ANP en het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid hebben uit het enorme fotoarchief van televisie- en radioprogramma's maar liefst 162.000 beelden gedigitaliseerd en toegankelijk gemaakt voor iedereen.

Niet alleen is het project een belangrijke bijdrage aan de geschiedschrijving van de Nederlandse televisie in de afgelopen decennia, het is ook een feest der herkenning. Vind beelden van Pipo de Clown, de Grote Meneer Kaktus Show, foto’s van een jonge Martine Bijl of Jimi Hendrix op bezoek in Nederland.

De fotocollectie bevat 700.000 foto’s uit de Nederlandse mediawereld en toont het Hilversum uit de jaren 50 tot en met 90. Zo’n 162.000 daarvan zijn inmiddels gedigitaliseerd en online gezet. Deze zijn te bekijken in het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid. Een deel hiervan is online vanuit huis te bekijken via de site van Beeld en Geluid en via het Historisch Archief van het ANP. Een echte foto van Jimi Hendrix of Pipo thuis aan de muur? Een aantal foto’s is ook te koop in de ANP Fotowinkel.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.