Menu Zoek
U bekijkt een pagina die niet langer door SeniorWeb wordt bijgewerkt. Mogelijk is de informatie verouderd of niet meer van toepassing.
Dit artikel is gearchiveerd op: 17 september 2020

Gadget-tip: iPhone-statief met flessenopener

kenu

Bibberende handen veroorzaken nogal eens onscherpe foto's. iPhone-bezitters hebben daar met dit ministatief geen last meer van.

Hoe minder de smartphone beweegt, hoe scherper over het algemeen de foto's. Daarom is het zinvol om het toestel op een statief te plaatsen. Gebruik vervolgens de zelfontspanner en ga met het volledige gezelschap op de foto! Daarnaast is een statief ook handig om handsfree te (video)bellen of om naar filmpjes te kijken.

Multifunctioneel statief

De werking van de Kenu Stance 2.0 is eenvoudig. Plaats de iPhone pal bovenop het statief en het toestel zit direct op zijn plek. Het statief bevat een aansluiting die precies in de zogeheten lightning-aansluiting aan de onderzijde van de iPhone past. Dit product is geschikt voor de iPhone 5 en nieuwere toestellen.

Door de drie pootjes naar buiten te vouwen, staat het statief stevig op iedere vlakke achtergrond. Kies vervolgens de gewenste hoek door het toestel voorzichtig naar voren of juist naar achteren te duwen. Als u de pootjes weer naar binnen vouwt, legt u de iPhone desgewenst horizontaal op zijn kant neer. Handig voor wie liever foto's in landschapsmodus maakt. Een leuk extraatje is dat de Kenu Stance 2.0 een speciale inkeping bevat om bier- en frisdrankflesjes te openen.

Handzaam formaat

Met een formaat van amper acht centimeter hoog is deze gadget uiterst compact. Gunstig, want u hangt hem via het aanwezige ringetje eenvoudig aan een sleutelbos. Vouw de pootjes naar binnen en hij past met gemak in ieders broekzak!

De Kenu Stance 2.0 is onder meer te bestellen bij Bol.com. Hij kost 18,95 euro (prijs februari 2020).

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.