Menu Zoek
U bekijkt een pagina die niet langer door SeniorWeb wordt bijgewerkt. Mogelijk is de informatie verouderd of niet meer van toepassing.
Dit artikel is gearchiveerd op: 1 april 2021

Gadget-tip: stappen en slaap bijhouden met Fitbit

fitbit inspire(1)

Wie wil bijhouden of hij genoeg beweegt en genoeg slaapt, kan een fitnesstracker gebruiken. Dat is een soort stappenteller met allerlei extra's. Fitbit is een bekende fabrikant die allerlei modellen op de markt brengt. Nieuw en sympathiek geprijsd is de Inspire.

De Fitbit Inspire en Inspire HR zijn fitnesstrackers met een duidelijk doel. Ze geven overzichtelijk aan hoeveel stappen en afstand de drager heeft afgelegd. Het zijn armbanden met een digitaal display die zonder opladen enkele dagen te gebruiken zijn. Het is de bedoeling de armband de hele dag en nacht te dragen. Zo kan hij ook bijhouden hoeveel de drager heeft geslapen, en hoe vaak diegene wakker of onrustig was 's nachts.

De armband wordt geleverd met twee polsbandjes, een kleinere en een grotere voor verschillende formaten armen. Indien gewenst kan het schermpje ook aan een clip worden gedragen, bijvoorbeeld in de broekzak.

Na instellen van de bijbehorende (Nederlandstalige) app kan er van alles worden toegevoegd, van gewicht en gewenst gewichtsverlies tot aan de hoeveelheid water die wordt gedronken. Via Bluetooth werkt de app de gegevens bij.

De bezitter kan een gewenst aantal stappen instellen, de voortgang is te zien op het scherm. De Fitbit doet ook dienst als horloge, waarbij er verschillende wijzerplaten in te stellen zijn. De polsbandjes zijn verwisselbaar, via internet en winkels zijn er allerlei uitvoeringen te koop voor de variatie.

De Fitbit Inspire kost ongeveer 65 euro en de HR, die ook de hartslag bijhoudt, zo'n 95 euro.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.