SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Gadget-tip: tablet op tv aansluiten

hdmi-klein Verbind uw tablet met de tv en geniet op groot beeld van video's.

Natuurlijk is het leuk om op uw tablet te kijken naar Uitzending Gemist, YouTube of Netflix. Maar zeg nou zelf, het grotere beeld van uw televisie kijkt prettiger toch? Het goede nieuws is dat u geen technisch wonder hoeft te zijn om uw tablet aan te sluiten op de televisie. Het komt op de leeftijd van uw tv aan. U hebt er namelijk een HDMI-aansluiting voor nodig, en oude toestellen hebben zo'n aansluiting vaak niet. De laatste jaren worden televisietoestellen wel standaard voorzien van één of meerdere HDMI-aansluitingen. Daarmee worden bijvoorbeeld Blu-ray-spelers aangesloten. Maar deze aansluiting kan ook worden gebruikt om uw tablet te verbinden met de tv. U hebt daarvoor de volgende zaken nodig:

  1. Een HDMI-kabel
    Deze kabels zijn overal te koop. Kies gerust voor een goedkope uitvoering maar let wel op de lengte van de kabel. Eén of twee meter is meer dan voldoende. U zet de tablet immers gewoon naast de tv. Neemt u langere kabels dan kan de kwaliteit van het signaal achteruit gaan.

  2. Een HDMI-adapter
    Ook deze adapters zijn overal verkrijgbaar. De adapter is een kabeltje met twee verschillende uiteindes. In het ene uiteinde kan een HDMI-stekker worden gestoken. Het andere uiteinde is een stekkertje dat wordt verbonden met uw tablet. Dus is het belangrijk te weten welke tablet u hebt. De nieuw iPad Air heeft bijvoorbeeld een klein stekkertje nodig, eerdere versies van de iPad gebruiken een grotere platte stekker. Als u twijfelt neemt u gewoon uw tablet mee naar de winkel.


Aansluiten is kinderspel. U verbindt de HDMI-kabel met de tv en de adapter. U verbindt de adapter met de tablet. Klaar is Kees. Vergeet niet om uw televisie af te stemmen op het HDMI-kanaal. Hebt u dat gedaan dan ziet u het beeld van uw tablet terug op tv.

Woordenboek
Home Sluiten
SeniorWeb Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.