Menu Zoek
U bekijkt een pagina die niet langer door SeniorWeb wordt bijgewerkt. Mogelijk is de informatie verouderd of niet meer van toepassing.
Dit artikel is gearchiveerd op: 17 september 2020

Gadget-tip: voordelige Android-telefoon

tip(7)(1)

De Calimero's onder de telefoons krijgen zelden aandacht. Zonde! Neem de Nokia 2.2: een prima smartphone voor rond de honderd euro.

Op smartphonegebied gaat de aandacht meestal naar de duurste modellen. Maar Android-fabrikanten maken ook goede telefoons die geen half maandsalaris kosten. Zo ook de Nokia 2.2, een toestel met een adviesprijs van 119 euro. Wie niet veel meer nodig heeft dan een apparaat om mee te whatsappen, e-mailen en over internet te surfen haalt met de Nokia 2.2 een prima apparaat in huis.

Android One

De telefoon werkt met Android One. Dat is een lichtere versie van Googles mobiele besturingssysteem, gericht op budgettoestellen. Nokia garandeert dat de telefoon de komende twee jaar wordt bijgewerkt naar de nieuwste Android-versie. Veiligheidsupdates worden minimaal drie jaar gegarandeerd. De Nokia 2.2 gebruikt op het moment van lancering (2019) Android 9 en wordt het volgende jaar bijgewerkt naar Android 11 (Android R).

Het toestel is verkrijgbaar via de gebruikelijke elektronicawinkels zoals Coolblue, Mediamarkt etc.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.