Menu Zoek

Geluid van de pc harder of zachter zetten (Windows)

noun-speaker-2837007

Via een pictogram in de Taakbalk van Windows is het geluid harder of zachter te zetten.

Wie luidsprekers bij de computer heeft of een laptop gebruikt, wil soms het geluid wat zachter of juist harder zetten. In Windows valt dit snel aan te passen met de muis:

 • Windows 10: klik rechtsonder in de Taakbalk op het luidsprekerpictogram: Geluid_pc_harder_zachter_luidspreker . Ziet u dit pictogram niet? Klik dan eerst op het driehoekje 'Verborgen pictogrammen weergeven': Geluid_pc_harder_zachter_verborgen_pictogram.
 • Windows 11: klik rechtsonder in de Taakbalk op het blokje met pictogrammen van het wifiteken, de luidspreker en de batterij.
 • Een schuifbalk (Windows 10), of een venster met onder meer een schuifbalk (Windows 11) verschijnt:
  Geluid_pc_harder
 • Versleep het schuifje achter het luidsprekerpictogram naar links om het geluid zachter te zetten.
 • Versleep het schuifje naar rechts om het geluid harder te zetten.
 • Klik links op het pictogram van de luidspreker om het geluid uit te zetten. Klik er nog eens op om het geluid weer in te schakelen.

Pas dit zo vaak aan als u wilt.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
 • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.