Menu Zoek

Google als weervoorspeller

google-gebruiken-als-weerman

Benieuwd naar de weersverwachting? Vraag Google wat het weer gaat zijn en zie direct de verwachte temperaturen en neerslagkans.

Zoek zo naar de weersverwachting:

 • Ga naar Google.nl
 • Typ in de zoekbalk ‘Weer [stad waarvan u het weer wilt zien]'.
 • Druk op de Enter-toets (of op Ga op Android-apparaten).
 • Direct staat het weer van dit moment en de verwachting van de komende week in beeld. Het weerbericht is interactief. Dat betekent dat u op elke dag kunt klikken voor details. Voor elke drie uur is de weervoorspelling te zien. Onder het cijfer van de temperatuur staan drie tabbladen:
  1. Temperatuur: standaard staat het tabblad ‘Temperatuur’ open. Boven de gele lijn staan in lichtgrijs de temperaturen. Klik op het gele vlak om de neerslagkans, luchtvochtigheid en wind te zien.
  2. Neerslagkans: boven de blauwe lijn staat hoeveel procent kans er is op neerslag.
  3. Wind: boven de pijlen staat hoeveel km per uur de wind zal zijn. De pijlen geven aan waar de wind vandaan komt en hoe hard het zal zijn. Hoe harder de wind, hoe groter de pijl.

Deze weersvoorspeller op Google werkt voor alle steden en dorpen op de wereld. Zo kunt u ook op de vakantiebestemming gemakkelijk het weer opzoeken.

Weer via Google

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
 • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.