Menu Zoek

Grotere letters op Android-apparaat

grotere letters op android-apparaat

Is de tekst op een Android-apparaat wat klein? Pas de lettergrootte aan. Zo kunt u beter lezen wat er staat.

Stel op deze manier een andere lettergrootte in op een smartphone met Android 14 of tablet:

 • Open het overzicht met alle apps door over het scherm van beneden naar boven te vegen.
 • Tik op Instellingen (pictogram van een tandwiel).
 • Scrol naar beneden en tik op Toegankelijkheid > Zichtverbeteringen (telefoon) of Verbeteringen zichtbaarheid (tablet) > Tekstgrootte en opmaak.
 • Bepaal onder 'Tekstgrootte' hoe groot de tekst op de smartphone moet worden getoond. Dat gaat aan de hand van een schuifbalk. Schuif de blauwe stip op de balk naar rechts voor een grotere letter.
 • Boven in beeld wijzigt de tekst naar de lettergrootte die u hebt aangetikt. Probeer enkele groottes uit tot u tevreden bent.
 • Tik onderaan het scherm op het kleine vierkantje om weer terug te keren naar het startscherm.

De lettergrootte is nu aangepast in apps die deze functie ondersteunen.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
 • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.