Menu Zoek

Helderheid scherm Android-apparaat aanpassen

helderheid_android-apparaat-aanpassen

Bepaal zelf hoeveel licht het beeldscherm van een Android-telefoon of -tablet geeft. Pas daarvoor de helderheid aan.

Het beeldscherm van een Android-telefoon of -tablet hoeft niet altijd even helder te zijn. Overdag (in de zon) is het handig als het scherm op volle sterkte staat. Alles op het scherm is dan beter te lezen. 's Avonds kan een licht scherm juist storend zijn. Dan is het fijn om helderheid wat lager te zetten. Dat bespaart gelijk ook batterij.

Een Android-telefoon of -tablet reageert zelf op het omgevingslicht. Het apparaat maakt het scherm dan helderder of juist donkerder. Deze functie staat standaard aan.

Vindt u de automatische instelling niet prettig? Stel de helderheid van het scherm dan handmatig in.

  • Tik op Instellingen.
  • Tik op Display (hier kan ook 'Scherm' of 'Weergave' staan).
  • Beweeg het bolletje bij 'Helderheid' naar links (minder helder) of rechts (helderder).
  • In het schuifje bij 'Aanpasbare helderheid' blauw? Dan meet de telefoon de hoeveelheid omgevingslicht en past de helderheid daarop aan. Tik op het schuifje om deze optie uit te zetten.

Past u vaak handmatig de helderheid aan op een Samsung-apparaat? Gebruik dan de snelle instellingen. Dat is een handig paneel om snel veelgebruikte instellingen op te roepen.

  • Veeg vanaf de bovenkant van het scherm naar beneden om de snelle instellingen zichtbaar te maken.
  • Standaard staan een aantal iconen in beeld. Veeg verder naar beneden om meer snelle instellingen te zien.
  • Helemaal onderaan staat een balkje om de helderheid aan te passen. Veeg over deze balk naar links (minder helder) of rechts (helderder).
  • Veeg twee keer van onder naar boven om de snelle instellingen te sluiten.
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.