Menu Zoek

Hoe en wanneer snoeien?

270218_snoeiengids_home(1)

Allerlei verschillende planten en bomen in de tuin en geen idee hoe het snoeien aan te pakken? Snoeiengids.nl biedt uitkomst met handige overzichten en tips.

Wanneer u met de snoeischaar aan de slag moet, hangt helemaal af van de plant of boom. Want niet alle flora in de tuin hoeft tegelijkertijd aangepakt te worden. In elk seizoen staan er wel planten of bomen op de kalender. Zo moeten bomen met vruchten die pitten hebben, zoals de appel- en perenboom, in de winter gesnoeid. Maar bomen met vruchten met steen, zoals kers en pruim, worden juist in de zomer gekortwiekt.

Zit u met vragen over snoeien? Op Snoeiengids.nl staat hoe u in elk seizoen verschillende planten en bomen snoeit. Liever specifieke informatie over een plant of boom? Klik op Planten snoeien of Bomen snoeien en dan op de betreffende plant of boom. Op zo'n pagina staat wanneer en hoe u bijvoorbeeld mooie rozen snoeit. Daarnaast komen vaak extra tips aan bod. Tot slot bespreekt de website ook het gereedschap. Welke soorten en merken zijn er? Hoe moeten deze onderhouden worden?

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.