Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Iemand blokkeren op Facebook

iemand blokkeren op facebook

Blokkeer vervelende mensen op Facebook zodat zij geen contact (meer) met u kunnen opnemen.

Doet iemand vervelend op Facebook? U kunt hem of haar blokkeren. Diegene kan uw profiel dan niet meer bekijken, geen gesprek meer beginnen en u niet toevoegen als vriend. Degene die u blokkeert krijgt hier geen melding van, dus het kan geruisloos.

  • Open Facebook.
  • Klik rechtsboven op de knop 'Account' Meer opties.
  • Klik op Instellingen en privacy.
  • Klik in het uitklapmenu op Instellingen.
  • Klik in de lijst links op Blokkeren.
  • Klik achter 'Gebruikers blokkeren' op Typ een naam.
  • Typ de naam of het e-mailadres van de persoon die u wilt blokkeren.
  • Klik op Blokkeren.
  • Er verschijnt een lijst met namen. Klik achter de betreffende persoon op Blokkeren.
  • Klik op [Voornaam] blokkeren.

De persoon is geblokkeerd. Zijn of haar naam komt onder 'Gebruikers blokkeren' te staan. Wilt u dit ongedaan maken, klik dan achter zijn/haar naam op Deblokkeren > Bevestigen.

  • Tik op de app Facebook.
  • Tik onderin op Menu.
  • Tik op Instellingen en privacy en op Instellingen.
  • Tik onder 'Doelgroep en zichtbaarheid' op Blokkeren.
  • Tik op de zoekbalk met daarin 'Typ een naam'.
  • Vul bovenaan de naam of het mailadres in van de persoon die u wilt blokkeren. Tik op Blokkeren.
  • Er verschijnt een lijst met zoekresultaten. Tik achter de naam van de desbetreffende persoon op Blokkeren.
  • Tik nogmaals op Blokkeren.

De persoon is geblokkeerd. Onder 'Geblokkeerde gebruikers' staat zijn/haar naam. Wilt u iemand deblokkeren, tik dan op Deblokkeren > Deblokkeren.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.