Menu Zoek

Instellingen zoeken in Windows 10

instellingen zoeken

Op zoek naar een bepaalde instelling van Windows, maar lijkt die onvindbaar? Verfijn de zoektocht via het Vergrootglas in de Taakbalk.

Zoeken binnen Windows gaat het handigst door te klikken op het Vergrootglas in de Taakbalk. Een rechthoekig venster opent met onderin een zoekbalk. In de rechthoek staan allerlei suggesties. Bijvoorbeeld voor populaire apps en bestanden die u de laatste tijd hebt gebruikt. Typ een woord in en er worden gelijk allemaal suggesties getoond. Zo verschijnen er bij 'muis' bestanden met het woord muis erin en Windows-onderdelen die met de muis te maken hebben. Maar vaak worden er veel resultaten weergegeven. Dat maakt het er niet overzichtelijker op.

Zoekt u specifiek een onderdeel van de Instellingen? Dan kunt u ervoor zorgen dat (eenmalig) alleen de resultaten die uit de Instellingen komen in beeld verschijnen. Doe dit zo:

 • Klik in de Taakbalk op het Vergrootglas.
 • Klik boven in het zoekvenster op Meer.
 • Een menu opent met daarin onderdelen waarbinnen u specifiek wilt zoeken. Handig als u al weet waar het gezochte bestand ongeveer staat binnen Windows. Klik op Instellingen.
 • Typ nu onder in het venster uw zoekterm.
 • Verschijnt het gezochte onderdeel in de suggesties? Klik erop om er direct naartoe te gaan.

De volgende keer dat u het zoekvenster opent, is het filter voor de Instellingen verdwenen. Wilt u opnieuw zoeken naar een (andere) instelling, dan herhaalt u bovenstaande stappen. Deze methode werkt ook voor de andere onderdelen in de bovenrand van het zoekvenster, zoals Apps (dit zijn de programma’s op de pc), Documenten en Web.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
 • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.