Menu Zoek

Internetverkeer in Chrome niet bijhouden

internetverkeer niet bijhouden in chrome

Veel websites volgen uw internetgedrag. Voor een deel kunt u dit uitschakelen.

Vaak tonen websites advertenties die zijn gebaseerd op uw internetgedrag. Wie bijvoorbeeld surft naar een website over kaplaarzen, ziet op een andere site ineens een advertentie over kaplaarzen. Hoe kan dat? Deze websites volgen uw gedrag. Geheel voorkomen is onmogelijk. Wel kunt u tijdens het internetten een verzoek meesturen om u niet te volgen. Het resultaat hangt af van de websites die u bezoekt. Soms werkt het en krijgt u geen persoonlijke advertenties te zien. Op andere sites haalt het weinig uit. Het is wel de moeite waard om de functie voor het 'niet bijhouden' aan te zetten.

Zet zo de functie 'Niet bijhouden' in Chrome aan:

 • Start Chrome.
 • Klik rechtsboven op de knop 'Google Chrome aanpassen en beheren' Knop Google Chrome aanpassen en beheren.
 • Klik op Instellingen.
 • Klik in het linkermenu op Privacy en beveiliging.
 • Klik op Cookies en andere sitegegevens.
 • Klik op het grijze schuifje achter 'Een verzoek voor niet bijhouden met je browserverkeer verzenden' en daarna op Bevestigen.
 • Het schuifje kleurt blauw en de functie is ingeschakeld.
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
 • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.