Menu Zoek

Kerstlampjes bedienen met een app

tip(19)

In de meeste huiskamers prijkt binnenkort weer een gezellige kerstboom. En de lampjes in die boom hebben tegenwoordig een digitaal tintje.

Nog even en hij mag weer. Wanneer de Sint naar Spanje vertrekt, mogen we de kerstboom in huis halen. Zo'n gezellige spar, versierd met ballen en lampjes. In vroeger tijden hingen er echte kaarsjes in de boom. Maar vanwege brandgevaar doen tegenwoordig nog maar weinig mensen dat. Iedereen kiest voor elektrische lampjes. Maar de tijd staat niet stil: ook op dat gebied sluipt de digitale wereld binnen. De modernste kerstverlichting is volledig te bedienen via een app.

Wie geen zin meer heeft om die kluwen aan lampjes te ontwarren voordat ze de boom in kunnen, kiest voor draadloze lampjes. Er zijn sets van tien, twintig en zelfs veertig lampjes te koop. Hang elk lampje los in de boom door middel van een knijpclip. Hangen ze eenmaal dan zijn ze te bedienen op afstand. Schakel ze in of uit. Gebruik de timerfunctie zodat ze na bijvoorbeeld vier uur vanzelf doven. Het enige nadeel is dat elk lampje op een batterij werkt. En die zitten er helaas niet standaard bij.

Een set van twintig lampjes is te koop via Bol.com voor 35,54 euro (prijs november 2021).

Deze lampjes zitten nog aan een snoer maar de bediening verloopt volledig via een app op de smartphone. Vaak zijn allerlei kleur- lichteffecten in te stellen. Neem bijvoorbeeld het snoer met 100 lampjes van het merk Twinkly. Via de bijbehorende (Engelstalige) app kunnen de lampjes een regenboogeffect geven, of een bepaald lichtpatroon. Daar hangt natuurlijk wel een prijskaartje aan: de set van Twinkly kost 54,50 euro (prijs november 2021).

Kijk voor meer ideeën voor kerstlampjes die u kunt bedienen via een app op de pagina van Bol.com.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.