Menu Zoek

Kleinere knoppen op de Taakbalk

taakbalkknop

Staan er veel apps op de Taakbalk van Windows 10? Maak de pictogrammen kleiner. Er past dan meer op.

Kleinere Taakbalkknoppen nemen ongeveer de helft van de plek van gewone knoppen in. Dat is handig voor mensen die heel veel pictogrammen op de Taakbalk willen. Ze zijn dan wel minder goed zichtbaar. Bovendien worden badges niet weergegeven op kleine Taakbalkknoppen. Dit zijn waarschuwingstekens die aangeven dat er een bepaalde activiteit moet worden uitgevoerd met een app. Denk aan updatemeldingen of het envelopje dat weergeeft dat er nieuwe mail is.

De taakbalkknoppen kleiner maken kan alleen in Windows 10. In Windows 11 kan het niet.

Stel zo kleinere Taakbalkknoppen in:

  • Klik met de rechtermuisknop op de Taakbalk.
  • Klik op Taakbalkinstellingen.
  • Klik op de schuifbalk bij 'Kleine taakbalkknoppen gebruiken'.

De tekst achter het schuifje verandert van 'Uit' in 'Aan'. De knoppen op de Taakbalk zijn meteen een stuk kleiner.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.