Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar
U bekijkt een pagina die niet langer door SeniorWeb wordt bijgewerkt. Mogelijk is de informatie verouderd of niet meer van toepassing.
Dit artikel is gearchiveerd op: 23 mei 2022

Koningsdag in Eindhoven online (mee)beleven

koningsdag_2021_logo_thumb_2021

Koningsdag 2021 in Eindhoven is een digitaal evenement. Volg de festiviteiten via internet en mis niets van wat de koning en zijn gezin meemaken in Brabant.

Koningsdag ziet er op 27 april 2021 anders uit dan andere jaren. Het koninklijk gezin gaat op bezoek in Eindhoven, maar maakt geen tocht door de binnenstad. In plaats daarvan bezoekt het gezin de High Tech Campus in de Brabantse gemeente. Rondom het bezoek wordt van alles georganiseerd. Voor een groot deel gebeurt dat online. Via internet zijn de gebeurtenissen voor iedereen te volgen, gewoon vanuit de eigen woonkamer.

De burgemeester van Eindhoven ontvangt koning Willem Alexander, koningin Maxima en de prinsessen Amalia, Alexia en Ariane in een studio op de High Tech Campus. Daar wordt het programma gevolgd, waarbij de uitzending van de NOS via de televisie is te volgen. De familie gaat in gesprek met ontwerpers, er wordt op moderne manier gekookt en er zijn experimenten met techniek. De koning en zijn gezin houden van muziek, dus daar is ook genoeg ruimte voor. Daarnaast komen inwoners van Eindhoven aan de beurt voor een online ontmoeting met het gezin. Kijk op www.koningsdageindhoven.nl voor het laatste nieuws rondom Koningsdag 2021.

Binnen Eindhoven is er de wedstrijd Koning voor één Dag. Mensen konden iemand nomineren die als een ‘koning van de buurt’ wordt gezien, bijvoorbeeld omdat hij of zij veel doet voor de wijk of de buurtbewoners. In online Buurt Battles ‘strijden’ de genomineerden tegen elkaar. Uiteindelijk doen de zeven beste deelnemers mee aan de finale op de dag vóór Koningsdag. De halve finales op 21 april en de finale op 26 april zijn te live volgen op Koningvoor1dag.nl van 19.30 tot 20.30 uur. Op Koningsdag wordt de winnaar officieel gekroond.

Via de gratis app VN (vlognow) maken kinderen en jongeren zelf een kort filmpje. Ze feliciteren de koning en vertellen wat hun wens is. Op Koningsdag zijn de leukste filmpjes online te zien en de koning zelf krijgt waarschijnlijk ook wat video’s te zien.

Op Koningsdag zelf is het volledige programma beschikbaar op Koningsdageindhoven.nl. Aan de hand van een blokkenschema kan iedereen zelf de onderdelen bekijken die hem aanspreken. Zo zijn er bijzondere gasten die vertellen wat hun band is met de koning en zijn familie, en is er een talkshow met jongeren waarbij de prinsessen aanwezig zijn.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.