Menu Zoek

Live meekijken in nestkasten van vogels

noun-birds-nest-659570

Volg via camerabeelden het leven van vogelpaartjes in Nederland. U ziet ze live nestelen, broeden en de kuikens verzorgen.

In het voorjaar maken vogels nestjes, leggen ze eieren, broeden ze en vliegen de kuikens uiteindelijk uit. Volg deze bijzondere periode via internet dag en nacht via camera's in de nestkastjes en bij nesten. Al een aantal jaar is Beleef de Lente een 'kijkcijferhit' op internet. Vogelbescherming heeft camera's geplaatst in en bij nestkastjes en nesten van 13 vogelsoorten. Kijk rechtstreeks mee naar wat er met de broedpaartjes gebeurt.

Op de homepage staan links naar alle actieve nesten. Daaronder staat een balkje met het belangrijkste vogelnieuws. Ook staan op de startpagina bijzondere videofragmenten en informatie over het project.

In het vroege voorjaar gebeurt er meestal niet zo veel. Na enige tijd trekken er broedpaartjes in de kasten en bouwen ze hun nest. Het vrouwtje legt eitjes, de vogels broeden ze uit en een hoogtepunt is natuurlijk als de eieren uitkomen. Er is vaak ook het nodige drama. De uilen brengen geregeld prooien mee het nest in. Ook zijn er soms kapers op de kust die de nesten over willen nemen. De opvallendste momenten staan als korte video's bij de verschillende vogelsoorten.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.