Menu Zoek

Mail sorteren op naam of datum

tip(1)

Rangschik binnengekomen mails op datum of toch liever op naam. Het kan allebei in de app Mail in Windows 10 en 11.

De app Mail in Windows 10 en 11 sorteert binnengekomen e-mails standaard op datum. Het is ook mogelijk ze op naam (van de afzender) te sorteren. Dat gaat op de volgende manier:

 • Start de app Mail.
 • Klik rechts naast 'Postvak IN' of 'Overige' op Alles.
 • Klik op Sorteren op naam.

Wilt u weer van nieuw naar oud sorteren? Volg dan dezelfde stappen en klik in de laatste stap op Sorteren op datum.

De sortering in de app Mail heeft een paar bijzonderheden waar u op moet letten:

 • U ziet in het uitklapmenu niet wat de huidige sortering is. Maar staan er in uw Postvak IN tussen de mails grijze balkjes met datums? Dan weet u dat er is gesorteerd op datum.
 • De sortering zelf is niet aan te passen. Kiest u voor datum dan sorteert het programma van nieuw naar oud. Omdraaien van oud naar nieuw is niet mogelijk. Voor sortering op naam geldt hetzelfde. Alleen een alfabetische ordening van a naar z is mogelijk.
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
 • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.