Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Makkelijk de weg vinden met Google Maps Live View

routepijl

Handig dat Google Maps, maar welke kant moet ik nou op? Google Maps Live View helpt met virtuele richtingaanwijzers bij het vinden van de juiste looproute.

We hebben het allemaal weleens gehad: de routekaart staat op de telefoon. Maar na enkele meters lopen, blijkt u toch precies de verkeerde kant op te zijn gegaan. Zou het niet handiger zijn als er herkenningspunten in beeld verschenen tijdens het volgen van een routebeschrijving? Dat is precies wat Live View doet. De functie projecteert virtuele witte pijlen in Street View, zodat u geen afslag mist of de verkeerde kant opgaat.

Mocht Live View niet beschikbaar zijn, download dan de laatste versie van Google Maps. Zorg dat de Google-locatieservice van het apparaat aanstaat. Als de bestemming te ver weg is, werkt Live View bovendien niet altijd.

 • Open Google Maps op de telefoon of tablet.
 • Typ een bestemming in de zoekbalk of tik op de kaart.
 • Tik op Route.
 • Tik boven de kaart op het pictogram 'Lopen'. Dat is het wandelende poppetje.
 • Tik onderaan op Live weergave.
 • Google Maps vraagt eventueel om wat toestemmingen. De app wil bijvoorbeeld de camera gebruiken om de buurt te herkennen.
 • Richt de telefooncamera op gebouwen en borden zodat Maps weet waar u bent.

Er verschijnen witte pijlen op het scherm. Dat is de route die u kunt volgen. De telefoon trilt bij elke volgende navigatiestap of op de eindbestemming. Het is trouwens veiliger om niet de steeds op het scherm te kijken. Berg de telefoon op zodra u weet welke kant u op moet en haal 'm weer tevoorschijn als u bij een volgende afslag komt. Zo houdt u aandacht voor het verkeer.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
 • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.