Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Meerdere bijlagen opslaan in Office Outlook

bijlagen-tegelijk-opslaan-office-outlook(1)

Ontvangt u een mail met verschillende bijlagen? Sla ze niet stuk voor stuk, maar tegelijk op.

Soms ontvangt u een e-mail met meer dan één bijlage. Wilt u meerdere of alle bijlagen op de computer zetten? De bijlages een voor een opslaan is zonde van uw tijd. Sla met een paar muisklikken meerdere bijlagen tegelijk op.

 • Boven de tekst van de e-mail ziet u de bijlagen staan. Klik op het pijltje rechts naast een bijlage.
 • Er verschijnt een uitklapmenu. Klik op Alle bijlagen opslaan.
 • Het venster 'Alle bijlagen opslaan' verschijnt. Alle bijlagen zijn blauw gemarkeerd. Wilt u niet alles opslaan? Klik op de naam van de bijlage terwijl u de Ctrl-toets ingedrukt houdt om bijlagen uit te sluiten (niet op te slaan).
 • De bijlagen die niet opgeslagen worden zijn wit gemarkeerd. Klik op OK.
 • De Verkenner opent. Blader naar de map waarin de bestanden moeten worden opgeslagen.
 • Klik op OK als achter 'Mapnaam' de juiste map, staat.
 • De Verkenner sluit. Het venster 'Alle bijlagen opslaan' staat soms nog open. Klik dan daarin op Sluiten.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
 • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.