Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Met Max Verstappen meerijden over circuit Zandvoort

circuit-zandvoort-icoon

Het circuit in Zandvoort is dicht, maar u kunt wel een digitaal bezoekje maken. Lees over de geschiedenis van het circuit en rijd een rondje mee met Max Verstappen.

De Grand Prix van Nederland vond voor het laatst plaats in 1985. Na een afwezigheid van 35 jaar zou deze race in de duinen weer verreden worden in 2020. Het coronavirus gooit echter roet in het eten. De Nederlandse Grand Prix is voorlopig uitgesteld. Ook andere activiteiten op het circuit zijn afgelast of uitgesteld.

Wilt u toch een beetje genieten van het circuit? Kijk dan eens op de website dutchgp.com Daar is een hoop informatie te vinden over de geschiedenis van de baan.

Op de website staat ook een video van Max Verstappen die een ronde rijdt over het circuit. Deze video is opgenomen met een 360-gradencamera. Zo kunt u meerdere kijkhoeken kiezen. Het is dan net alsof u er echt bij bent. Het werkt zo:

 • Ga naar de pagina dutchgp.com/circuit-zandvoort
 • Scrol naar het onderdeel 'Ontdek het circuit'.
 • Klik de video aan.
 • Druk op de afspeelknop.
 • De video speelt af. Klik ergens op het scherm en houd de muisknop ingedrukt. Als u de muis naar links, rechts, boven of onderen sleept, draait het scherm.

Zo kunt u rondkijken over het circuit en de duinen, terwijl Max met hoge snelheden over de baan vliegt.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
 • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.