Menu Zoek

Milieuscore van groente en fruit

milieucentraal-groente-fruitkalender(1)

Een aardbeitje bij het kerstdiner of asperges in april, het kan allemaal. Maar wat voor invloed heeft het op het milieu?

De supermarkt ligt vol verse groente en fruit. Soms van om de hoek, maar net zo vaak ingevlogen. Groente en fruit uit het seizoen zijn niet alleen smaakvoller; ze zijn ook de beste keuze voor het milieu.

Hoe milieuvriendelijk die asperges in het voorjaar nu precies zijn, kunt u checken bij de Groente- & Fruitkalender van Milieu Centraal.

De website werkt als volgt:

 • Ga naar groentefruit.milieucentraal.nl
 • Klik in het linkerveld onder 'Hoe milieuvriendelijk is'.
 • Typ het stukje fruit of de groentesoort, als u naar een specifiek product op zoek bent. Alleen opvragen wat de scores van verschillende soorten groente en fruit zijn in een bepaalde maand, kan ook. Laat dit veld dan leeg.
 • Selecteer eventueel een andere maand via de pijltjes rechts naast de huidige maand.
 • Klik op Zoek.
 • De score van het product verschijnt. Koos u alleen voor een maandoverzicht, dan wisselt u boven de lijst tussen groente en fruit.
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
 • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.