Menu Zoek

Niet per ongeluk alle tabbladen sluiten in Firefox

050118_firefox_waarschuwing_tabbladen_home(1)

Sluit u regelmatig ongewild alle tabbladen bij de browser Firefox in een keer? Voorkom dit door een waarschuwing in te stellen.

Gebruikers van Firefox kunnen verschillende websites naast elkaar gebruiken door meerdere tabbladen te openen. Wie een tabblad weer sluit, klikt hiervoor rechts op het tabblad op het kruisje. Maar helaas sluiten sommigen weleens per ongeluk alle tabbladen in plaats van één tabblad. Zij klikken dan op het kruisje rechtsboven in de browser. Firefox heeft hier een oplossing voor. De browser kan u waarschuwen als dit gebeurt. Gebruikers die alle tabbladen in één keer sluiten, krijgen dan een melding of dit wel de bedoeling was.

Stel zo in dat Firefox u waarschuwt wanneer u alle tabbladen in één keer sluit:

  • Open Firefox.
  • Klik rechtsboven in het venster op het pictogram met drie streepjes.
  • Klik op Opties.
  • Klik eventueel links op Algemeen.
  • Zet onder 'Tabbladen' een vinkje voor Waarschuwen bij het sluiten van meerdere tabbladen. Ziet u deze optie niet staan? Dan staat de waarschuwing al ingesteld.
  • Klik op het kruisje rechtsboven om het venster te sluiten.

De waarschuwing is ingesteld. Gebruikers die meerdere tabbladen in één keer sluiten, krijgen voortaan de vraag of zij echt alle tabbladen willen sluiten. Klik op Annuleren of Tabbladen sluiten.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.