Menu Zoek

Bestand in Pages omzetten naar Word

pages-bestand-naar-wordkopie

Gebruikt u het tekstverwerkingsprogramma Pages op de Mac? Zet dan een Pages-bestand om naar Word voordat u het met anderen deelt.

Een tekstverwerkingsprogramma is een belangrijk programma op de computer. In zo’n programma maakt of leest u documenten met tekst en/of afbeeldingen. Op een Mac-computer staat standaard het tekstverwerkingsprogramma Pages. Dat programma is vergelijkbaar met Word van Microsoft Office. Er is echter wel één belangrijk verschil waar gebruikers rekening mee moeten houden. Standaard slaat Pages documenten namelijk op in een speciaal Pages-formaat. Dat betekent dat het bestand alleen in Pages is te openen. Geen probleem als u het document alleen op de Mac gebruikt. Maar bij het delen van het document kan er een probleem ontstaan. Iemand die Microsoft Word gebruikt, kan namelijk geen Pages-bestanden openen. In dat geval moet u het bestand eerst exporteren naar Word.

Zoals gezegd: om het document te delen met iemand die Microsoft Word gebruikt, moet u het document exporteren. Doe dit als volgt:

 • Open het gewenste bestand in Pages.
 • Klik in de menubalk op Archief.
 • Klik op Exporteren naar.
 • Klik op Word.
 • Klik op Bewaar.
 • Typ een naam voor het document.
 • Navigeer achter 'Locatie' naar de map waarin het document moet komen.
 • Klik tot slot op Exporteer.

Het document is opgeslagen met de extensie .docx. Het is daardoor te openen met zowel Pages als Word.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
 • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.