SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Pas de lijst boven de Startknop aan

Koppelingen toevoegen boven Startknop

Kies zelf welke pictogrammen boven de Startknop van Windows 10 komen te staan. Verwijzingen naar mappen die u weinig gebruikt kunnen weg. Vervang ze door koppelingen waar u wel wat aan hebt.

Wie op de Startknop klikt, opent het Startmenu. Daarin staan rechts alle programma's en apps op de computer. Direct boven de Startknop staan wat pictogrammen. Die verwijzen naar onder meer de Instellingen, de map Afbeeldingen en de map Documenten. Pas dit lijstje naar wens aan.

  • Klik op de Startknop.
  • Klik met de rechtermuisknop op een van de pictogrammen boven de Startknop.
  • Klik op Deze lijst aanpassen.
  • Het menu 'Kiezen welke mappen in Start worden weergegeven' opent. Hier staan alle opties met schuifknoppen eronder. Is de knop blauw en staat er 'Aan' naast, dan wordt die map getoond boven de Startknop.
  • Het is bijvoorbeeld handig om de Verkenner in de lijst op te nemen. Klik daarvoor onder 'Verkenner' op Uit.
  • De schuifknop wordt blauw en de tekst verandert in 'Aan'. De knop is toegevoegd aan de lijst boven de Startknop.

Schakel mappen die u niet meer wilt tonen op dezelfde manier uit. De mappen zijn niet weg als u ze hier uitschakelt. Ze worden alleen niet meer boven de Startknop getoond. 

Woordenboek
Home Sluiten
SeniorWeb Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.