Menu Zoek

Onderwerp uit foto knippen (iOS 16)

onderwerp uit foto knippen in ios16

Liever een foto zonder achtergrond? Knip op een iPhone het onderwerp los van de foto en maak er een nieuwe afbeelding van.

Uzelf, andere personen, voorwerpen of dieren uit een foto knippen? Dat kan gewoon met de iPhone (vanaf iOS 16). Handig wanneer u een mooie portretfoto van uzelf hebt en het achtergrond niet mooi vindt. U haalt dan als het ware de achtergrond weg. Die wordt dan transparant en alleen het uitgeknipte deel staat nog op de afbeelding. Plak 'm bijvoorbeeld in een notitie of stel 'm in als profielfoto met alleen uw gezicht op WhatsApp. Liever creatief aan de slag? Voeg bijvoorbeeld in een andere fotobewerkingsapp zoals Photoshop een leukere achtergrond toe. U kunt ook het uitgeknipte onderwerp van de foto op een andere afbeelding plakken. Zonder dat de achtergrond zichtbaar is. Of wat jongeren vooral leuk vinden: maak een transparante WhatsApp-sticker van bepaalde personen of dieren. Let op: niet alle iPhones met iOS 16 kunnen ook overweg met deze nieuwe functie. Klik op ondersteunde modellen op deze webpagina om te zien of uw toestel geschikt is.

Haal zo op een iPhone personen, dieren of voorwerpen uit een foto:

Dier uit foto knippen

Open de app Foto's.

  • Tik op de foto om 'm te openen.
  • Tik langdurig op het onderwerp in de foto.
  • Tik op Deel.
  • Tik op Bewaar afbeelding.

In de bibliotheek van de app Foto's staat het uitgeknipte onderwerp nu als afbeelding. De oorspronkelijke foto blijft ongewijzigd op uw toestel staan.

Onderwerp uit foto knippen
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.