Menu Zoek

Postvak met prioriteit in Mail op Windows 10

postvak_met_prioriteit_in_mail_op_windows10

Scheid belangrijke berichten van onbelangrijke e-mail via het 'Postvak met prioriteit' in Mail voor Windows 10.

De app Mail in Windows 10 heeft een handige functie. Namelijk het sorteren van belangrijke en minder belangrijke mails op verschillende tabbladen. Bij gebruik van Mail staan er in het Postvak IN dan twee tabbladen: Prioriteit en Overige. Op Prioriteit vindt u mails waarvan Windows denkt dat ze belangrijk zijn. Bij Overige staan de berichten die minder belangrijk lijken, zoals reclames.

Mogelijk staan in Mail de twee tabbladen standaard in beeld. Is dit niet het geval en wilt u het toch proberen? Zo schakelt u ze in:

 • Start Mail.
 • Klik linksonder op Instellingen, de knop met het tandwiel.
 • Het menu 'Instellingen' opent aan de rechterzijde.
 • Klik op Postvak IN met prioriteit.
 • Onder 'Account selecteren' kiest u het mailaccount om de gescheiden tabbladen op toe te passen. Soms is er maar één optie, die staat dan al geselecteerd. Is de functie niet beschikbaar voor het geselecteerde account, dan staat dit er duidelijk bij.
 • Kijk onder het kopje 'Berichten sorteren in Prioriteit en Overige'. Staat hier 'Aan'? Dan hoeft u niets te doen. Staat er 'Uit'? Klik dan op Uit. De schuifknop verandert nu in 'Aan'.
 • De functie 'Postvak IN met prioriteit' staat nu aan.
 • Klik in het middendeel van Mail om het instellingenmenu te sluiten.

Het Postvak IN is nu verdeeld in twee tabbladen: Prioriteit en Overige. Om de inhoud van de bladen te zien, klikt u op de naam van het gewenste tabblad. Standaard staat Prioriteit open.

Wilt u de twee tabbladen niet langer zien? Volg bovenstaande stappen dan opnieuw maar zet het schuifje op 'Uit' in plaats van 'Aan'.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
 • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.