Menu Zoek
U bekijkt een pagina die niet langer door SeniorWeb wordt bijgewerkt. Mogelijk is de informatie verouderd of niet meer van toepassing.
Dit artikel is gearchiveerd op: 1 april 2021

Puzzelen met Poly Island

puzzelen met poly island(1)

Een ontspannend spel waarmee u puzzels kunt maken, die worden weergegeven als een soort mozaïeken. Maak kennis met de Nederlandstalige app Poly Island.

Bij Poly Island zijn tekeningen van onder meer dieren in stukjes verdeeld. Die hebben allemaal een nummer gekregen. Onder in beeld staan de stukjes met de nummers afgebeeld. De speler versleept de stukjes naar de juiste plaats. Als alle stukjes op de juiste plek zitten, is de tekening af. Sommige tekeningen kunnen in mozaïeken of een getekende 3D-wereld worden geplaatst. Dit alles gebeurt onder begeleiding van rustige akoestische muziek.

Nieuwe tekeningen ontgrendelen

Door het voltooien van tekeningen verdient de speler diamanten. Met de diamanten kunt u weer nieuwe pakketten met tekeningen ontgrendelen. Dat kan ook tegen betaling of met een betaald abonnement. Bij dit laatste zit er ook geen reclame meer in het spel.

Poly Island is in het Nederlands te spelen. Wie voor de eerste keer speelt, krijgt een duidelijke uitleg te zien. De app is gratis te downloaden in de App Store (iPad/iPhone) en de Play Store (Android).

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.