Menu Zoek

Samen een Pinterest-bord bewerken

samen-een-pinterest-bord-bewerken

Werk samen aan een groepsbord op Pinterest een deel gemakkelijk ideeën met elkaar.

Met vrienden een feestje aan het plannen of met uw partner aan het denken over een nieuwe keuken? Nodig ze dan uit om samen te werken aan een groepsbord op Pinterest. Alle deelnemers kunnen pins toevoegen aan zo'n bord. En iedereen kan reageren op een geplaatste pin. Zo wordt het een gezamenlijk project en doet iedereen in de groep inspiratie op. Overigens zijn sommige instellingen van een groepsbord alleen door de eigenaar van het bord aan te passen. Zoals kan de eigenaar als enige pins of personen verwijderen, meer mensen uitnodigen en het bord openbaar maken of juist verbergen.

Om een groepsbord te maken moet u ten minste één ander iemand uitnodigen voor het bord. Bij deze tip gaan we ervan uit dat u al een bord aanmaakte. Nog niet gedaan? Lees dan in het artikel ‘Basis van Pinterest’ hoe dat moet.

  • Ga naar www.pinterest.com en meld u aan.
  • Klik rechtsboven op uw profielfoto.
  • Klik op het te delen bord.
  • Klik links bovenin op het pictogram van een potlood Instellingen bord op Pinterest om het bord te bewerken.
  • Halverwege het menu staat ‘Bijdragers’. Daaronder staan de profielfoto’s van de mensen die op dit moment deelnemen aan het bord. Klik op Vul een naam of e-mailadres in.
  • Typ de naam of het e-mailadres van de gewenste persoon. Suggesties verschijnen. Staat de juiste persoon ertussen? Klik er dan op. De persoon wordt meteen uitgenodigd. Geen juiste suggestie? Klik dan op Uitnodigen om een uitnodiging te versturen.

De andere persoon moet de uitnodiging nu accepteren.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.