Menu Zoek

Scherm minder snel uit op Android-apparaat

scherm minder snel uit2 x250

Als u een smartphone of tablet even niet gebruikt, gaat het scherm uit. Springt het te snel op zwart? Stel dan de time-outperiode opnieuw in.

Een scherm dat aanstaat kost stroom. Daarom neemt het apparaat een 'time-out' (Engels voor pauze) als het een poosje niet wordt gebruikt. Het scherm gaat dan automatisch uit. Daardoor kan de batterij langer mee. Nuttig dus, maar niet altijd gewenst. Verander de time-outperiode als u het scherm vaak moet ontgrendelen of aanzetten.

Bepaal zelf na hoeveel tijd het scherm op zwart gaat. Op een telefoon en tablet met Android 14 werken de stappen hetzelfde.

  • Tik op Instellingen.
  • Tik op Display.
  • Onder 'Time-out scherm' staat de huidige instelling, bijvoorbeeld 2 minuten. Tik op Time-out scherm om dit aan te passen.
  • Alle opties komen in beeld. De kortste time-outperiode is 15 seconden en de langste 10 minuten. Tik op de tijdsduur die het beste bij u past.
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.