Menu Zoek

Sirene, wat is er aan de hand?

alarmeringen.nl

Wilt u ook altijd graag weten wat er aan de hand is als buiten sirenes klinken? Op Alarmeringen.nl kunt u alle 112-meldingen in de omgeving vinden.

Op de website van Alarmeringen.nl worden bijna alle 112-meldingen bijgehouden die via P2000 verzonden worden. Dit zijn openbare meldingen van Nederlandse hulp- en veiligheidsdiensten. Ze lijken op sms-berichten en zijn bedoeld om medewerkers van hulpdiensten op te roepen in het geval van incidenten of noodsituaties. De meldingen worden naar de pager (soort telefoon) van hulpverleners zoals de brandweer verzonden. Niet alle 112-meldingen staan op de site, omdat niet alle meldingen via P2000 verzonden worden. Meldingen voor de politie worden vaak via de portofoon doorgegeven.

De meldingen op Alarmeringen.nl zijn vaak kort. Er staat een datum, voor wie de melding was (brandweer, ambulance, trauma of politie) en in welke provincie de melding gedaan is. Daarnaast staat er in welke straat de hulpverleners moesten komen en hoe laat het P2000 bericht is verzonden.

Op Alarmeringen.nl worden geen meldingen neergezet over zelfdoding of over situaties in blijf-van-mijn-lijf-huizen. Soms staan er in P2000 berichten bij straatnamen ook huisnummers. Op de website van Alarmeringen.nl zijn die weggelaten.

 • Ga naar Alarmeringen.nl
 • Klik op een regio of typ een plaatsnaam in de zoekbalk en klik op Zoek.
 • Onder de meldingen met foto’s, staan verschillende tabbladen. Klik op een van de tabbladen om te bepalen welke meldingen u wilt zien.
  • 112: hier staan bijna alle meldingen die op het nummer van 112 zijn binnengekomen en die via P2000 zijn doorgestuurd.
  • P2000: hier staan de berichten die via P2000 zijn doorgestuurd.
  • Brandweer, ambulance, trauma en politie: hier zijn de 112 en P2000 meldingen gesorteerd per hulpverlener.
 • Klik op een melding om te zien wat er aan de hand is.
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
 • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.