Menu Zoek

Snel een punt typen op iPhone en iPad

punt typen

Is de punt lastig te vinden op het toetsenbord van de iPad en iPhone? Stel dan een sneltoets in om zonder moeite een punt te typen.

Op het toetsenbord zitten de leestekens een beetje verstopt. Tijdens het typen verschijnen ze niet op het toetsenbord. U moet dan eerst naar het numerieke toetsenbord gaan via de toets 123. Zo ook voor de punt om een zin af te ronden. Iets wat we heel vaak doen tijdens het typen. Stel daarom een sneltoets in voor het typen van een punt. U plaatst dan tijdens het typen snel een punt als u twee keer op de spatiebalk drukt. Daarachter verschijnt een spatie. Zo kunt meteen door met typen.

Stel zo een sneltoets in voor het typen van een punt op de iPhone en iPad:

  • Tik op de app Instellingen.
  • Tik op Algemeen.
  • Tik op Toetsenbord.
  • Tik op het schuifje achter 'Sneltoets voor punt'. Het schuifje kleurt groen en de functie is ingeschakeld.

Voortaan verschijnt een punt met daarachter een spatie als u de sneltoets gebruikt. Tik hiervoor twee keer op de spatiebalk onderaan het toetsenbord.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.