Menu Zoek

Snoeien, hoe en wat

snoeien

Een bloeiende groene tuin vol planten, struiken en bomen is een lust voor het oog. Maar wanneer moet er wat gesnoeid worden?

Snoeien. Niet echt een leuke klus, maar de planten in de tuin worden er wel blij van. Meestal gaan ze er ook goed van groeien. Iedereen die zich een beetje verdiept in tuinonderhoud kan snoeien. Alleen niet alle bloemen en planten moeten op hetzelfde moment aangepakt worden. Op de website Intratruin.nl staat een handige snoeikalender. Zo is makkelijk te vinden wanneer en welke plant toe is aan een snoeibeurt. Het is ook mogelijk om de Intratuin-app te installeren voor Android en iOS. Daarin kunt u voor iedere plantsoort een herinnering instellen. De app geeft dan een seintje wanneer een plant aan de beurt is.

Daarnaast zijn er nog een paar belangrijke regels over vooral wanneer niet te snoeien. Zeker niet met vrieskou of in de volle zon. Ook is scherp en schoon tuingereedschap belangrijk. Welke soorten gereedschap en merken zijn er? Hoe moeten deze onderhouden worden? Zo wordt snoeien een fluitje van een cent.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.