Menu Zoek

Spotify-account aanmaken

spotify account x250

Muziekdienst Spotify brengt miljoenen liedjes binnen handbereik. Maak zo een account aan om het programma te gebruiken.

Spotify is een online muziekbibliotheek waarin u naar hartelust kunt grasduinen. Om de dienst te kunnen gebruiken is een account nodig. Bij een account met een gratis abonnement luistert u na een aantal liedjes steeds naar reclameboodschappen. Wie een premium-abonnement neemt voor 9,99 euro per maand, krijgt meer mogelijkheden en hoort geen advertenties meer.

De dienst werkt zowel op mobiele apparaten als op de computer. Download de app voor smartphones of tablets in de Play Store (Android-apparaat) of in de App-Store (iPhone/iPad).

Lees hoe u het programma op de computer installeert in het software-artikel ‘Spotify’ (voor Windows) of ‘Spotify Mac’ (voor Mac).

Om met Spotify muziek te kunnen luisteren, is een account nodig. Maakt u een account liever aan via de computer, lees dan het bovengenoemde software-artikel. Op een mobiel-apparaat maakt u een account als volgt aan:

 • Open de Spotify-app. Tik hiervoor op Spotify.
 • Tik op Meld je gratis aan.
 • Tik op de balk onder ‘Wat is je e-mailadres?’ en typ uw e-mailadres. Tik op Volgende.
 • Bedenk een wachtwoord van minstens 8 tekens en typ dit onder ‘Een wachtwoord maken'. Tik op Volgende.
 • Veeg van boven naar beneden over de dag, maand en het jaar om tot de uw geboortedatum te komen. Voor de dag en het jaar kunt ook erop tikken en met behulp van het toetsenbord de juiste gegevens invoeren. Tik op Volgende.
 • Tik op het juiste geslacht.
 • Typ onder ‘Wat is je naam’ een schermnaam. Dit is de naam waarmee andere Spotify-gebruikers u kunnen vinden. Tik op Account maken.
 • Er verschijnt een melding over wachtwoord opslaan. Tik op OK.
 • Maak voor uzelf de keuze of u uw wachtwoord wilt opslaan. In dit geval hoeft u niet meer zelf in te loggen wanneer u Spotify opent. Tik op Nooit of op Wachtwoord opslaan.
 • Nu vraagt de app u drie of meer artiesten te kiezen om erachter te komen wat uw muzieksmaak is. Tik op artiesten die al klaar staan, of tik bovenaan in de zoekbalk en typ de naam van een artiest. Tik op minstens drie artiesten en tik op Klaar.
 • Tik op Sluiten als de app vraagt om andere accounts te koppelen.

Het account is aangemaakt en de app opent. Lees in het artikel ‘Spotify-app gebruiken’ hoe de app werkt.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
 • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.