SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Surftip: digitale radio (DAB+)

19042018-digitale-radio_250

Weleens van DAB+ gehoord? Dat is digitale radio waarmee luisteraars zenders in uitstekende kwaliteit ontvangen.

DAB+ is eigenlijk de opvolger van de traditionele FM-frequentieband. Door moderne technieken genieten luisteraars van een beter geluid. DAB+ is namelijk volledig digitaal, waardoor uitzendingen geen last hebben van hinderlijke ruis.

Vanzelfsprekend roept DAB+ allerlei vragen op. Hoe is het bijvoorbeeld gesteld met de landelijke dekking en welke apparatuur hebben luisteraars nodig? Verschillende radio-omroepen en het Ministerie van Economische Zaken introduceerden om die reden Digitalradio.nl. Deze voorlichtingssite vertelt radioliefhebbers alles over DAB+.

Neem wel even de tijd voor deze site, want Digitalradio.nl bevat veel interessante informatie. Lees bijvoorbeeld hoe de achterliggende techniek in elkaar steekt en bekijk welke zenders er in DAB+ uitzenden. U kunt zelfs live naar de zenders luisteren! Ontdek verder welke voordelen DAB+ geniet. Zo hoeven luisteraars geen frequenties meer te onthouden en is het zenderaanbod ruimer. 

Welke apparatuur?
Steeds meer apparaten pikken via een antenne het digitale DAB+signaal op. Digitalradio.nl heeft een catalogus met geschikte apparaten:

  • Open een browser en surf naar Digitalradio.nl.
  • Klik bovenaan op Apparatuur.
  • Geef bij 'Filter op prijs' aan hoeveel geld u maximaal wilt uitgeven. Klik hiervoor op het laatste witte bolletje en houd de muisknop ingedrukt.

Klik op het laatste bolletje om de maximale prijs in te stellen

  • Beweeg de muis totdat u de gewenste prijs te zien krijgt.
  • Laat de muisknop los.
  • Klik op Filter.
  • Geef bij 'Productcategorieën' aan wat voor DAB+-ontvanger u wenst. Kies bijvoorbeeld 'AUTO RADIO' of 'TAFEL RADIO'.
  • Er verschijnt een lijst met geschikte apparaten. Klik op een product om extra informatie op te vragen.

Niet alle DAB+-ontvangers staan op Digitalradio.nl. Hebt u een audioproduct op het oog? Controleer dan zorgvuldig in de specificaties of het apparaat digitale audio kan ontvangen. Veel moderne receivers zijn bijvoorbeeld geschikt voor DAB+.

Woordenboek
Home Sluiten
SeniorWeb Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.