Menu Zoek

Digitale radio (DAB+)

19042018-digitale-radio_250(1)

Weleens van DAB+ gehoord? Dat is digitale radio waarmee luisteraars zenders in uitstekende kwaliteit ontvangen.

DAB+ is eigenlijk de opvolger van de traditionele FM-frequentieband. Door moderne technieken genieten luisteraars van een beter geluid. DAB+ is namelijk volledig digitaal, waardoor uitzendingen geen last hebben van hinderlijke ruis.

Vanzelfsprekend roept DAB+ allerlei vragen op. Hoe is het bijvoorbeeld gesteld met de landelijke dekking en welke apparatuur hebben luisteraars nodig? Verschillende radio-omroepen en het Ministerie van Economische Zaken introduceerden om die reden Digitalradio.nl. Deze voorlichtingssite vertelt radioliefhebbers alles over DAB+.

Neem wel even de tijd voor deze site, want Digitalradio.nl bevat veel interessante informatie. Lees bijvoorbeeld hoe de achterliggende techniek in elkaar steekt en bekijk welke zenders er in DAB+ uitzenden. U kunt zelfs live naar de zenders luisteren! Ontdek verder welke voordelen DAB+ geniet. Zo hoeven luisteraars geen frequenties meer te onthouden en is het zenderaanbod ruimer.

Welke apparatuur voor DAB+?

Steeds meer apparaten pikken via een antenne het digitale DAB+signaal op. Digitalradio.nl heeft een catalogus met geschikte merken die deze apparaten aanbieden:

  • Open een browser en surf naar Digitalradio.nl.
  • Klik bovenaan op Apparatuur.
  • Kies waarvoor u de apparatuur wilt gebruiken.
  • Klik op een merk. De site van het merk opent.

Niet alle DAB+-ontvangers staan op Digitalradio.nl. Hebt u een audioproduct op het oog? Controleer dan zorgvuldig in de specificaties of het apparaat digitale audio kan ontvangen. Veel moderne receivers zijn bijvoorbeeld geschikt voor DAB+.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.