Menu Zoek

Surftip: hoe en wanneer snoeien?

270218_snoeiengids_home

Allerlei verschillende planten en bomen in de tuin en geen idee hoe het snoeien aan te pakken? Snoeiengids.nl biedt uitkomst met handige overzichten en tips.

Wanneer er met de snoeischaar aan de slag gegaan moet worden, hangt helemaal af van de plant of boom. Want niet alle flora in de tuin hoeft tegelijkertijd aangepakt te worden. In elk seizoen staan er wel planten of bomen op de kalender. Zo moeten bomen met vruchten die pitten hebben, zoals de appel- en perenboom, in de winter gesnoeid. Maar bomen met vruchten met steen, zoals kers en pruim, juist in de zomer gekortwiekt.

Zit u met vragen over snoeien? Snoeiengids.nl biedt een overzicht per seizoen van de planten en bomen die dan gesnoeid moeten worden. Ook zijn er pagina's per soort. Op zo'n pagina staat wanneer en hoe te snoeien. Daarnaast komen er vaak ook nog extra tips aan bod. Tot slot bespreekt de website ook het gereedschap. Welke soorten en merken zijn er en hoe moeten deze onderhouden worden?

Woordenboek
Home Sluiten
SeniorWeb Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.