SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Surftip: overzicht van zorgapps en -websites

110314_digitalezorggids_home Online zijn er vele zorgwebsites en -apps te vinden. De DigitaleZorgGids maakt u wegwijs in dit grote aanbod.

Op Digitalezorggids.nl vindt u duizenden digitale zorgtoepassingen. Voornamelijk apps (programma's voor smartphone of tablet), maar ook websites. De gids probeert inzicht te geven in het grote aanbod aan zorgapps en -sites. U kunt binnen de duizenden toepassingen zoeken op aandoening, thema of vakgebied. Zo gaat u aan de slag met de DigitaleZorgGids:

  • Surf naar www.digitalezorggids.nl
  • Op de thuispagina vindt u een grote zoekbalk. Typ hier uw zoekterm en klik op de afbeelding van het vergrootglas. Onder de zoekbalk verschijnen de zoekresultaten.
  • Door op een zoekresultaat te klikken, krijgt u meer informatie over de app of website. Er wordt een omschrijving gegeven, schermafbeeldingen getoond en bij apps staat er een downloadknop.

De apps en websites kunnen beoordeeld worden door bezoekers van de DigitaleZorgGids. Maar er is ook grote groep experts die toepassingen beoordeelt. U ziet per toepassing wat de bezoekers en experts ervan vinden. Zo weet u of een toepassing nuttig is.

De DigitaleZorgGids is een initiatief van patiëntenfederatie NPCF. Dit is een samenwerkingsverband van dertig patiënten- en consumentenorganisaties. Het NPCF zet zich in voor betere, veilige en betaalbare zorg.

Woordenboek
Home Sluiten
SeniorWeb Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.