Menu Zoek

Taakbalkhoek aanpassen in Windows 11

logo windows 11

De Taakbalkhoek rechtsonder geeft de pictogrammen van actieve achtergrondprogramma's weer. Bepaal welke zichtbaar zijn.

Onderin staat altijd de Taakbalk. Aan de rechterkant daarvan bevindt zich de Taakbalkhoek. In eerdere Windows-edities heette dit onderdeel het Systeemvak. Daarin staan een klokje en allerlei kleine pictogrammen. Deze pictogrammen tonen welke programma's op de achtergrond actief zijn.

Windows 11-gebruikers bepalen zelf welke pictogrammen er in de Taakbalkhoek zichtbaar zijn.

 • Klik met de rechtermuisknop op de Taakbalk.
 • Klik op Taakbalkinstellingen.
 • Zet bij 'Pictogrammen van de taakbalkhoek' of 'Systeemvakpictogrammen' de schuifjes achter de onderdelen 'Aan' of 'Uit'. Hier staat een aantal opties, zoals het Schermtoetsenbord.
 • Klik achter 'Overloopmenu in de hoek van de taakbalk' of 'Andere systeemvakpictogrammen' op het pijltje. Hier staan de meeste programma's.
 • Zet de schuifjes achter de onderdelen 'Aan' of 'Uit'.
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
 • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.